środa, 13 sierpnia 2014

ZIELONA POCZEKALNIA

           Gabinet lekarski usytuowany w bloku, przed nim taras wyłożony żółtą kostką a ogrodzenie porasta winobluszcz pięciolistkowy.

 

 Zadaniem było:
- stworzyć coś na zasadzie zacisznej poczekalni, ale też miejsca reprezentacyjnego,
- zainstalować automatyczne nawadnianie do donic,
- wydzielić miejsce do parkowania rowerów

Całość musiała być tak zaprojektowana aby realizacja została wykonana, przy niewysokim nakładzie finansowym.


          W projekcie znalazły się drewniane donice w różnych rozmiarach, ławka (która ostatecznie została zastąpiona niewielkim stołem z krzesłami) i drewniane kratownice. Rośliny, które trafiły do donic to: thuje odmiany 'Smaragd', kule z bukszpanu, tawuły 'Golden Carpet', brzoza 'Youngi', berberysy, bluszcz pospolity i byliny: żurawki, liliowce 'Stella'D Oro', lawendy.

Ostatecznie realizacja projektu została podzielony na dwa etapy, druga jego część zostanie wykonana za jakiś czas. 
 



4 komentarze:

  1. Podoba mi się, połączenie minimalizmu i elegancji:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Minimalizm był wskazany, elegancja mniej ale za to miło jest posiedzieć w takiej poczekalni :)

      Usuń
  2. Witam, bardzo ładna realizacja. Jaki jest wymiar donicy z brzozą?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękujemy, wymiar donicy około metr na metr.

      Usuń